Direktlänk till inlägg 20 september 2013

Mandelcitronkaka med knaprig vitchockladfrosting ... .Smörig citronfrosting och knaprig rostad vit choklad gör susen för sockerkakan.

Av josephine kalldin - 20 september 2013 03:43

  RESEPT GÄLLER 12 BITAR


INGREDIENSER                                                                        GÖR SÅ HÄR


75g arla svenskt smör                                         Sätt ungnen på 175*c . Smält smöret. vispa ägg, socker och


2dl strösocker                                                     citronskal vitt och pösigt. Rör ihop smör och citronsaft 


2ägg                                                                    och färskosten och blanda ner i äggsmeten. Blanda 


1rivet skal och saft av citron                                de torra indigrienserna och vänd ner dom. häll


100g arla köket färskost yoghurt                            smeten i en smord och bröad rund form ca 24 cm i 


2 ½ dl vetemjöl                                                      diameter.Grädda i nedre delen av ungnen 35-40min.


1 ½ dl mandelmjöl                                                    Låt kakan kallna.Hacka 50g av chockladen. Bred ut den på


1 ½ tsk bakpulver                                              en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ungnen i ca 7min


Blanda gärna färska bär till serveringen                   tills den börjar få färg. Låt kallna och bryt i småbitar.smält

                                                                             

FROSTING                                                       resten av chockladen på en svag verme i mikro eller över vattenbad


150g vit chocklad                                                    rör ner smör, citronskal och saft till en slät kräm. Låt kallna.


50g arla svensk smör                                             Bred frostingen på kakan och strö över den rostade chockladen

                   

100g arla köket färskost yoghurt                                 servera gärna med färska bär:)


rivet skal och pressad saft av ½ citron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av josephine kalldin - 13 oktober 2013 21:01

Nu börjar älg - jakten :) Då är det dags för att göra en älg bakelse :)      :) man kan ta brun, vit, röd, grön marsipan och vit godis glitter :) så kollar ni på bilden och gör en älg :) ...

Av josephine kalldin - 11 oktober 2013 16:38


  Smördeg 125 g (2½ dl) mjöl 1 msk smör 3/4 dl vatten 125 g smör 3 dl äppelmos   Gör såhär:   kavla ut smördegen till en tjocklek av 2½ mm och lägg den på en osmord plåt.Grädda 20 min i 220* Låt kakan svalna och dela den sedan i ...

Av josephine kalldin - 21 september 2013 18:38


INGREDIENSER 100g smör  100g chocklad 2st ägg 2dl strösocker 1,5dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Gör såhär Ca 25 st 1 . smält smöret tillsammans med chockladen i en kastrull på svag värme. låt de svalna något. 2 . tillsätt socker vetem...

Av josephine kalldin - 20 september 2013 15:38

INGREDIENSER                                             GÖR SÅHÄR Chockladkaka                               1,CHOCKLADKAKA 2 Stora ägg                                  Sätt ungnen på 200grader . Andvänd en 20x30cm form alt en långpanna, 3dl S...

Av josephine kalldin - 20 september 2013 04:21


receptet gäller 15 bittar INGRIGIENSER 4st ägg 2dl strösocker    1 dl potatismjöl 3msk kakao 2tsk bakpulver 500g arla köker kesella kvarg SÅ HÄR GÖR DU sätt ungnen på 225*c. Lägg bakplåtspapper i en långpanna,30x40cm. vispa ägg och socker...

Presentation


I den här bloggen finns det recept och bilder ha så kul :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

klicka här


Ovido - Quiz & Flashcards